Wat zijn virussen? En zijn ze echt zo schadelijk?
We krijgen allemaal weleens een virus. Of het nu het coronavirus is of een winters griepje, we zijn opgegroeid met het idee dat virussen bestaan en ons kwaad kunnen doen…
Maar bestaan virussen eigenlijk wel? Is dit wel wetenschappelijk bewezen? Is er ooit iemand geweest die een levend virus heeft kunnen laten zien? Als je Biologika Nederland al even volgt dan weet je dat de Nieuwe Medicina een heel andere kijk op de huidige medische wetenschap heeft. En wat blijkt? Er is inderdaad nog nooit iemand geweest die een levend virus onder de microscoop heeft gelegd, laat staan het heeft bestudeerd.
Dit zal je waarschijnlijk enorm verbazen. Dit is niet wat je had geleerd in de biologieles. Daarom leggen we je in dit artikel graag uit wat de kijk op virussen is vanuit Biologika en waarom je helemaal niet zo bang hoeft te zijn om een ‘virusje te krijgen’ (als dat überhaupt mogelijk zou zijn…).
Wat zijn virussen?
Dit is de hamvraag. De reguliere geneeskunde heeft ons altijd geleerd dat een virus van buitenaf komt, ons lichaam binnendringt en daar schade aanbrengt.
Vanuit de reguliere biologie is een virus dus een lichaamsvreemde stof (entiteit) waar onze cellen niet op zitten te wachten. Alles wat ze niet herkennen en niet vertrouwen moet eruit. Met andere woorden ons immuunsysteem gaat aan.
![Virus cel, illustratie bedenkelijk persoon met vraagtekens Virus cel, illustratie bedenkelijk persoon met vraagtekens](https://www.biologikanederland.nl/wp-content/uploads/2023/08/Virus-cel-illustratie-bedenkelijk-persoon-met-vraagtekens.png)
Een virus heeft een drager nodig om te overleven. Waarom doodt het virus dan hetgeen hem zelf in leven houdt?
Maar hoe bewijs je nu dat een virus bestaat?
We kennen allemaal het beeld van een laborant in zijn witte jasje die in het oog van een microscoop tuurt naar een glazen schaaltje en zijn inhoud. Daar zit toch het virus in? Ja en nee.
Om iets te kunnen bestuderen onder een elektronenmicroscoop dat weefsel enorm kan uitvergroten moet het materiaal – het virus – eerst dood gemaakt worden.
Er is dus nog nooit iemand geweest die een levend virus in actie heeft gezien.
Een virus heeft een host – een drager van het virus – nodig om in leven te blijven. Je zou om het virus te bestuderen en om te kijken hoe het werkt, beweegt en schade aanricht dus het virus in een lichaam moeten kunnen bekijken. En dat kunnen ze op dit moment helemaal niet.
En een levend virus in een schaaltje leggen onder een microscoop kan dus ook niet. Hieruit kun je concluderen dat niemand weet hoe een zgn. virus te werk gaat en wat het nu precies doet.
Dus hoe bewijzen ze dan dat een virus bestaat? Het antwoord hierop ben je vast weleens tegengekomen met het coronavirus – dit weten ze aan de hand van zogenaamde antilichamen in je bloed.
Ze zien dus niet het virus in je bloed, maar de manier waarop jouw lichaam zou reageren op het virus. Dit allemaal verondersteld…
Dit is waarom Biologika, de Nieuwe Medicina kritische vragen stelt bij de uitleg over een virus vanuit de reguliere geneeskunde.
Wat is een virus volgens Biologika?
Dr. Hamer legt uit dat microben (virussen, bacteriën, schimmels) juist onze helpers zijn. Ze zijn nodig tijdens de conflictopgeloste herstelfase van een shockbeleving.
Stel je hebt iets ergs meegemaakt dan start je lichaam automatisch een biologisch proces op om ervoor te zorgen dat jij de beste kans krijgt om te overleven. Je bent bijvoorbeeld je baan kwijtgeraakt en voelt je hierna afgewezen en onzeker over je toekomst.
Je lichaam zal jou helpen door een voorgeprogrammeerd biologisch programma op te starten om jou sterker te maken en ervoor te zorgen dat je kan overleven.
Lees voor een diepere uitleg over dit onderwerp dit artikel eens: Dit is waarom we ziek worden – de oorzaak en de uitleg
Wanneer de ergste schok voorbij is gaat je lichaam zich herstellen en het opgestarte programma, oftewel de tijdelijke aanpassing in je lichaam, weer resetten. Alles gaat weer terug naar normaal zodat jij weer rustig kunt verder leven.
De microben –
De microben zijn er om ons te helpen herstellen tijdens deze reset of herstelfase. De bacteriën en “virussen” helpen om je lichaam weer op zijn oude niveau te krijgen, ze voeren reparaties uit, zorgen ervoor dat er cellen worden opgebouwd, teruggebouwd en brengen de rust en functie terug.
Tijdens zo’n herstelfase ervaar je vaak klachten zoals koorts en pijn in je spieren. Dit komt omdat je lichaam hard aan het werk is. Dat merk je misschien niet aan de buitenkant, maar vanbinnen zijn de microben druk bezig.
De antilichamen –
De antilichamen kun je zien als het communicatiemiddel tussen virus en cel. Vergelijk het eens met een huis dat gebouwd wordt. Eerst moet alles plat. Daarna komt de fundering en zal de aannemer iedereen aansturen zodat ze precies weten wat ze moeten doen bij de opbouw van het nieuwe huis. De antilichamen zijn als de aannemer.
De witte bloedcellen herinneren zich precies elke ontmoeting met de microben en hebben alles opgeslagen in hun celgeheugen. Het zijn onze lichaamseigen eiwitmoleculen die als een katalysator werken om alle nodige processen goed te laten verlopen. Net als de aannemer weten ze altijd precies wat er moet gebeuren.
Wat is dan de waarheid omtrent het ‘virus’
Deze zienswijze is 180 graden anders dan wat je geleerd hebt. Maar ook de Nieuwe Medicina gaat uit van een veronderstelling – de meest logische benadering vanuit de intelligentie van onze natuur en biologie – en kan niet met zekerheid zeggen hoe een virus exact te werk gaat als het überhaupt bestaat.
Wat wel duidelijk is dat er nog nooit een levend virus is ontdekt. Dit voorval is hier een goed voorbeeld van:
Dr. Stefan Lanka loofde ooit een € 100.000 beloning uit aan degene die kon bewijzen dat het mazelenvirus bestaat en kon laten zien dat virussen daadwerkelijk schade aanrichten in het lichaam. Wereldwijd gingen microbiologen aan de slag om met man en macht het mazelenvirus onder het blote oog te leggen. Tot het hooggerechtshof besloot dat Dr Stefan Lanka gelijk had – niemand heeft ooit kunnen bewijzen dat het mazelenvirus bestaat. Of dat een virus iets externs is dat het lichaam binnendringt om schade aan te richten.
Het is daarom belangrijk dat we vragen blijven stellen. Blijven onderzoeken. En niet alles zomaar voor waar aannemen.
Maar een ding is wel zeker: vanuit Biologika hoef je helemaal niet bang te zijn voor een virus. Het is juist de angst die schade (oftewel weefselaanpassing) aanricht!
Heeft dit je nieuwsgierigheid gewekt? Heb je vragen? Of wil je gewoon meer weten over dit boeiende onderwerp? En hoe het zit met het coronavirus? Wat is dan wel de oorzaak van ziek worden?
Wil je meer weten over virussen?
Dan nodigen we jou uit om kennis te maken met ons Studieaanbod. Er zijn volop leermogelijkheden: Jaaropleiding, Masterclasses, Bionac en nog meer! Jij bent welkom.