De logische verklaringen en het mechanisme van ziektes, de veranderingsleer

 • Trainer: Enikö Papp, gediplomeerd gezondheidsmanager en gecertificeerd Biologika trainer en consulent
 • Voertaal: Nederlands
“Deze training heeft mijn leven veranderd. Ik kijk vanaf nu anders naar ziektes en het herstel ervan. Ik ben dankbaar voor de vele inzichten.”
– Saskia

Inhoud van de training

De training helpt jou met vele voorbeelden en videobeelden eenvoudiger te begrijpen hoe veranderingen (ziektes) werken: welke symptomen in welke fase verschijnen, wat de echte oorzaken zijn en hoe ziekteprocessen verlopen. De logische verklaringen van ziektes en klachten worden onthuld. Het lichaam maakt nooit fouten en alles gebeurt met een zinvolle, intelligente reden. Dankzij deze kennis vermindert onze angsten voor ziektes zoals kanker, ongeneeslijke en chronische symptomen. Een prachtig cadeau voor de rest van je leven!

Tijdens deze vier dagen gaan we de 100 meest voorkomende veranderingen (ziektes), het verloop en de emotionele, bio-logische achtergronden van deze ziektes doornemen. Je maakt kennis met de biologische achtergrond en samenhang van deze ziektes en aandoeningen. De basis van deze training is de Orgaan Atlas, geschreven door Roberto Barnai. Op dit moment is deze verkrijgbaar in het Duits en Hongaars, en aan de Nederlandse en Engelse vertaling wordt hard gewerkt. Klik hier voor meer informatie.

Dag 1: De 5 biologische natuurwetten

– één dag die jouw kijk op ziekte & gezondheid voorgoed verandert

Deze dag gaat uitsluitend over de 5 biologische natuurwetten. We lopen de wetten grondig door en er worden vele praktijkvoorbeelden gegeven, zowel in woord als in beeld (video’s) om de materie eenvoudiger en begrijpelijker te maken. De materie van deze eerste dag komt overeen met de Eendaagse Biologika Training (voor meer info zie hier). Deze dag is dus ook los te volgen. Op deze eerste dag krijg je o.a. antwoord op de volgende vragen:

 • waarom ontstaan ziektes?
 • hoe ontstaan ziektes? Waar begint een ziekteproces, hoe verloopt het en hoe en waar eindigt het?
 • hoe kun je uitrekenen wanneer jij weer gezond bent?
 • wat is de zinvolheid van vrijwel elk ziekteproces?
 • wat zijn de concrete voorwaarden om ziek te worden? Welk gevoel/emotie start een ziekte op en welke niet?
 • wat is een biologisch conflict? Wat zijn de 5 biologische natuurwetten? Waarom is deze informatie zo revolutionair?
 • wat is de reden van klacht, pijn, bloedingen, hoofdpijnen, hersentumoren, kanker, etc?
 • wat is de logische reden waarom de één aan de linkerkant van het lichaam een ziekte krijgt (bv linkerborst kanker) en de ander aan de rechterkant (bv rechterborst kanker)?
 • hoe ontstaan chronische ziektes, ongeneeslijke, terminale ziektes, auto-immuun veranderingen?
 • wat zijn kiembladen en welke rol spelen ze in het ontstaan van onze ziekteprocessen?
 • hoe zit het eigenlijk met uitzaaiingen, met besmettingen, infecties, etc?
 • wat zijn microben (schimmels, bacteriën, virussen) eigenlijk en zijn ze echt zo gevaarlijk als wij hebben geleerd?
 • hoe komt het dat wij deze informatie nooit van onze artsen horen?
 • hoe kan ik zelf mijn gezondheid in eigen handen nemen en wat kan IK zelf doen om zo weinig mogelijk ziek te zijn?
 • en nog veel meer kwartjes zullen vallen, deze dag zal je perceptie over ziektes & gezondheid 180 graden positief omdraaien… 🙂

Dag 2: Het endoderme kiemblad (klieren + gladde spieren)

Op deze dag komen de door de hersenstam en middenhersenen aangestuurde organen en weefsels aan bod, zoals amandelen, schildklier, longen, maag, alvleesklier, lever, darmen, baarmoeder, prostaat, en het mechanisme van myomen en de gladde spierweefsels, spiertumoren en krampen worden besproken, o.a. baarmoedermyoom. Al deze informatie worden ondersteund door vele praktijkvoorbeelden: de belangrijkste klierweefsels, mogelijke veranderingen, ziektenamen en symptomen.

Dag 3: Het mesoderme kiemblad (vliezen, lederhuid, bindweefsels)

De door de kleine hersenen en de witte stof van het grote hersenmerg aangestuurde organen en weefsels komen deze dag aan bod. Wij nemen o.a. deze organen door, met vele praktijkvoorbeelden en video’s: bv borstklier, lederhuid (melanoom), de vliezen, beweegapparaat – bot, spier, gewrichten, reuma, botkanker, – kiezen, kiespijn, bloedvaten, migraine, spataderen, vetweefsel, overgewicht, eierstokken, cystes, nier, bijnier, oververmoeidheid…

Dag 4: Het ectoderme kiemblad (slijmvliezen, zenuwen, territorium)

Op de laatste dag behandelen we de door de grote hersenschors aangestuurde organen en weefselsoorten, zoals slijmvliezen, reflux, borstkanker (ductaal), allergie, verkoudheid, eczeem en opperhuid aandoeningen, MS, ALS, epilepsie, vagina, diabetes, keelontsteking, longontsteking, aambeien, hart en hartstilstand, longembolie, baarmoederhalskanker, galstenen, blaasontsteking, etc. Daarnaast leren we wat het biologische nut van de lateraliteit (rechts- of linkshandigheid) en van de hormonen is. Hoe het komt dat vrouwen na de menopauze vaker ziek worden, hoe het kan dat vaker rechtshandige mannen hartstilstand krijgen en wat de echte reden is van longembolie.

“Wow! Wat een geweldige Vierdaagse training was dit. Deze zou iedereen verplicht moeten volgen in zijn/haar leven om goed om te kunnen gaan met zijn/haar lijf.” – David

INVESTERING IN JE GEZONDHEID

sleutel tot gezondheid biologikaDe Vierdaagse Training heeft de waarde van € 499,00, incl. btw.
Deelnemers met een eigen praktijk en / of bedrijf kunnen deze kosten 100% aftrekken als coaching- en opleidingskosten. In termijnen betalen is eventueel ook mogelijk, neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Deze investering is inclusief

 • Studiemateriaal / studiemap in kleur t.w.v. € 35
 • Onbeperkt koffie en thee en iets lekkers
 • Een prachtig certificaat als bewijs van deelname
 • Toegang tot het Biologika Nederland Facebook forum
  (voor gevorderden waar je ten aller tijden je vragen kunt stellen over deze materie)

AANMELDEN
Locaties en trainingsdata 2017 – 2018

Klik op de knop ‘Ja, ik doe mee’ achter de betreffende datum en je gaat direct naar het inschrijfformulier en je kunt direct via iDeal betalen. De trainingen worden gegeven tussen 10 en 17 uur.

Let op: Voor jongeren tussen de 14 en 18 jaar is de deelname aan de Biologika Trainingen GRATIS. Voorwaarde is wel dat er minstens één van de ouders mee moet doen met de training. Dit in het kader van bio-logisch opvoeden en omdat wij het belangrijk vinden dat de jonge generatie kennis maakt met de biologische natuurwetten.

Ben jij een herhaler en wil je nog een keer meedoen met de Biologika training? Ontvang dan 50% korting op deelnamekosten. Neem dan contact met ons op voor de kortingscode.

 • MEPPEL: 9, 10, 11, 12 februari 2018
  Er zijn nog 10 plaats(en) beschikbaar.  499,00
  Ja, ik doe mee!
 • MARIA HOOP (L): 22, 23, 24, 25 februari 2018
  Er zijn nog 2 plaats(en) beschikbaar.  499,00
  Ja, ik doe mee!

VANAF APRIL 2018 KOMEN ER WEER MEERDAAGSE BIOLOGIKA TRAININGEN. IN EEN ANDERE VORM… Vanaf medio februari komt op deze website meer informatie hierover! Houd de site, nieuwsbrief en Facebook in de gaten.

“Een training die een complete omslag betekent in mijn kijk op “ziekte”; van angst naar vertrouwen. Heel aangrijpend” – Harmen

 

NIET TEVREDEN? GELD TERUG GARANTIE

Merk je in de loop van de eerste trainingsdag dat de Biologika Training jou minder brengt dat je verwachtte? Dan kun je een deel van je investering terugkrijgen. Zonder vragen van onze kant.

Hoe werkt het? 

 • je geeft tijdens of gelijk na afloop van de 1ste trainingsdag bij de trainer aan dat je gebruik wilt maken van de ‘Niet tevreden, geld terug garantie’
 • wij vragen jou om jouw studiemap op dezelfde dag in te leveren
 • wij storten het bedrag van de Vierdaagse Training – binnen zeven werkdagen terug -, minus het bedrag van de eerste Trainingsdag, dit bedrag is gelijk aan de waarde van de Eendaagse Biologika Training. De 2e, 3e en 4e dag van de Vierdaagse Training krijg je daarmee retour

Disclaimer

Op deze training is de disclaimer van toepassing. Lees deze grondig door om onjuiste verwachtingen te voorkomen. Tevens zijn – evenals op alle andere diensten en producten van Biologika Nederland – de Algemene Voorwaarden van toepassing.

Impressie Trainingen

IMG_0250

IMG_0253

 

 

 

 

img_1961

img_1960

IMG_0249

IMG_0251IMG_0252