“Kanker en andere ziektes verliezen hun angstaanjagende schijn. Het zijn bewezen biologische, zinvolle, veelbetekenende en controleerbare veranderingspeciaalprogramma’s. Ze horen bij de aangeboren bekwaamheid van ons lichaam, op drie verschillende niveaus.”

– Dr. Hamer

 

rike-geerd-hamerDr. Ryke Geerd Hamer, geboren in 1935 in Friesland (Duitsland), studeerde geneeskunde, theologie en natuurkunde aan de Universiteit van Tübingen. Toen hij 26 was kreeg hij toestemming om geneeskunde uit te oefenen. In 1972 behaalde hij het vakexamen internist en tijdens zijn werk kwam hij regelmatig in aanraking met kanker. Het bijzondere talent van Dr. Hamer en zijn innovatieve ideeën op het gebied van technische en medische middelen waren al vroeg merkbaar.

Op 18 augustus 1978 vond een tragedie plaats in het leven van Dr. Hamer, toen zijn zoon tijdens een vakantie  per ongeluk werd neergeschoten door een dronken man. Na 19 operaties en 111 dagen voor zijn leven te hebben gevochten overleed Dirk Hamer in de armen van zijn vader.

In het voorjaar van 1979 werd bij Dr. Hamer teelbalkanker gediagnosticeerd. Hij leidde een gezond leven en was nooit ernstig ziek geweest, dus hij vermoedde dat het dramatische en onverwachte verlies van zijn zoon dit ziekteproces op gang had gebracht. De dood van zijn zoon en zijn eigen kanker leidden Dr. Hamer naar een bijzonder onderzoek. Gedurende deze tijd werkte hij als internist in een ziekenhuis dat tot de Universiteit van München behoorde en hij begon de geschiedenis van zijn kankerpatiënten te onderzoeken. Hij ontdekte dat ook andere kankerpatiënten, net zoals hij, een ernstige emotionele shock hadden beleefd voordat kanker werd vastgesteld, waarbij het type ziekte correspondeerde met de emotionele inhoud van de shockervaring. Het zag er naar uit dat bij elke ziekte de emotionele inhoud de gemeenschappelijke deler was. Dr. Hamer wierp zich met groot enthousiasme op het onderzoek.

Tot zijn grote verbazing vond hij tot nu toe onbekende maar duidelijke correlaties tussen de emotionele conflict-shock-ervaring, samenhangend met hun biologische manifestaties en hoe die met de gegeven cerebrale besturingscentra verbonden zijn.

Dr. Hamer ontdekte dat elke ziekte met een ernstige emotionele shock begint, die mensen onverwacht treft. Op het moment van de onverwachte schokbeleving slaat het conflict op een vooraf bepaalde locatie in de hersenen in en veroorzaakt daar een breuk in de synapsen, de contactplaats tussen twee zenuwcellen. Welke verandering of aandoening uiteindelijk wordt veroorzaakt is afhankelijk van het deel van de hersenen waarin de inslag van het centrum te vinden is. Dr. Hamer noemde zijn ontdekking ‘de vijf biologische natuurwetten van De Nieuwe Medicina’ omdat de vijf wetmatigheden over de natuurwetten alles zeggen wat erover te zeggen valt. Zijn onderzoeksresultaten zijn in volledige overeenstemming met de embryonale en evolutionaire onderzoeken en de biologische logica.

In de afgelopen 34 jaar zijn de ontdekkingen van Dr. Hamer bevestigd door tienduizenden vrijwillige casuïstieken. De vruchten van zijn onderzoek heeft hij gerangschikt in een overzicht die hij “De GNM Wetenschappelijke Tabellen” noemde, het eerste Psyche-Hersenen-Orgaan-overzicht in onze geschiedenis.

Dr. Hamer’s ontdekking is een radicale vooruitgang in de medische wereld, die talrijke medische onderzoeken heeft weerlegd. Eindelijk kunnen we ziekte, hetgeen een zinvolle wisselwerking tussen de psyche en de hersenen is en vervolgens tussen de hersenen en het orgaan, begrijpen. Hij weerlegde de  benadering volgens welke de ziekte voortvloeit uit de onvolmaaktheid of een fout van de natuur.

“De af en toe vervelende en onplezierige symptomen zijn vaak symptomen van de herstelprocessen. Het is niet het stukgaan of defect raken van het lichaam. Het biologische doel van verandering is een aanpassingsstrategie, is overleving, De natuurlijke veranderingen zijn niets anders dan zinvolle biologische speciaalprogramma’s.”

– Roberto Barnai