Genezen van open been en waterbuik (ascites) – open gesprek met István Kránitz en Roberto Barnai

István Kránitz werd geconfronteerd met een heftige gebeurtenis in zijn leven. En toen het eindelijk achter de rug was werd hij geconfronteerd met de gevolgen: een open been, waterbuik en allerlei stressvolle toestanden in het ziekenhuis. Dankzij de inzichten van Biologika, De Nieuwe Medicina had hij zoveel vertrouwen in zijn genezing dat hem niets meer in de weg kon staan om deze heftige jaren bio-logisch te doorlopen! WOW, wat hebben wij respect voor István en zijn dankbaar dat hij zijn ervaringen met ons deelt. Deze video is een open gesprek tussen hem en Roberto, tijdens de Landelijke Biologika Ontmoetingsdag op 1 juni 2019 vlakbij Boedapest. Ik (Enikö) ben er toen bij geweest, heb István ook persoonlijk gesproken, zag zijn been en ik kan alleen zeggen: DIEP RESPECT! Bekijk deze video en leer van hem, leer van zijn ongelooflijke doorzettingsvermogen, zijn vertrouwen en leer hoe Biologika jou ook kan helpen op jouw innerlijke reis en helingspad. Deze video is een eerste kennismaking met zijn belevingen en ervaringen, op termijn komt er nog een video over hem en zijn herstelproces, en dan met foto’s en veel meer diepgang in zijn conflictbelevingen en de biologische samenhangen.

István: “Toen ik in een kritieke toestand verkeerde wist ik dat ik niet dood wilde gaan. Ik had een moment tijdens mijn genezing waar ik wist dat als ik nu wil gaan, kan ik nu gaan. Maar ik wilde niet! Men probeerde mijn been meerdere malen te amputeren maar ik liet het niet toe. Ik wist het zeker: ik ben aan het genezen! Als je een doel hebt, dan houdt dat je hier. Het doel is altijd datgene waarvoor we hier zijn. Diegene die doelen heeft, wil hier zijn, op Aarde, in dit lichaam, en als je hier wilt zijn vertrek je niet zomaar…”

Openbaar gesprek door István Kránitz en Roberto Barnai op de Nationale Biologika, de Nieuwe Medicina Ontmoetingsdag, 01.06.2019, Hongarije


OPEN BEEN (ulcus crusis) – BIOLOGISCHE UITLEG

Een open been is altijd het resultaat van meerdere biologische conflictbelevingen tegelijk, vaak na langdurige, heftige conflictbelevingen:

 • Opperhuid (ectoderm, plaatepitheel): scheidingsconflict. Ik wil het niet op mijn been voelen, ik wil me van deze gevaarlijke situatie distantiëren, me afzonderen, ik wil hier niet mee in contact blijven. OF het tegenovergestelde: ik wil het juist heel graag op mijn been voelen, ermee in contact blijven, etc.
  In de conflictactieve fase is celafname (ulceratie) en in de conflictopgeloste herstelfase is er celtoename waarneembaar, met ontsteking, roodheid, pijn, koorts, overgevoeligheid, jeuk, vergeetachtigheid.
 • Bloedvatwanden en lymfesysteem (nieuw mesoderm, bindweefsels): eigenwaarde-inbreuk geassocieerd met het gevoel van tegenwerking, afgeremd voelen, hindernis, niet kunnen stromen (zoals een vloeistof) met het leven, met de plannen, etc. Ik ben niet capabel genoeg om door te gaan met mijn plannen, een stap te zetten, ik ben geblokt (blok aan het been), ik ben een verliezer want ik word gehinderd, tegengewerkt, etc.
  In de conflictactieve fase is er celafname (ulceratie), afbouw van de cellen. In de conflictopgeloste herstelfase celtoename met ontsteking, pijn, vocht, etter, koorts, etc.
 • Bindweefsels (nieuw mesoderm, bindweefsel): eigenwaarde-inbreuk in het algemeen, vaak doordat men zich waardeloos of verloren voelt over de pijnlijke en lelijke open been klachten.  Dat men niet meer zo goed kan bewegen, niet meer de dingen kan doen zoals vroeger, etc.
  In de conflictactieve fase: celafname, afbouw van cellen. In de conflictopgeloste herstelfase celtoename met vocht, roodheid, irritaties, koorts, pijn, ontsteking, bloeding, jeuk, etc.
 • Lederhuid (oud mesoderm): zich misvormd voelen, bezoedeld voelen: oh, wat ben ik lelijk, kijk naar mijn been, ik voel me daar misvormd, verminkt, etc.
  In de conflictactieve fase celtoename, vermeerdering van de lederhuid cellen en pigmentcellen, in de herstelfase met verkazing afbouw van die cellen. Dat gaat wederom gepaard met pijn, vocht, oedeem, ontsteking, bloeding, etc.

NOTE van Enikö: István vertelt in deze video nog niet concreet over zijn conflictbelevingen die met zijn open been te maken hebben maar er wordt op termijn nog een video gemaakt over zijn belevingen. Dan zal hij meer vertellen over hoe hij in een conflictsituatie is beland met de kleuterschool – waar hij de leiding over had (hij was de eigenaar) – en hoe het hem onmogelijk werd gemaakt om die school in stand te houden. En zodoende begon zijn been te veranderen, want in die situatie werd hij van alle kanten tegengewerkt en kon geen stap (richting zijn doelen) zetten, tenminste zo heeft hij die situatie toen beleefd. “Ik had nooit in deze situatie moeten stappen, ik vind het vreselijk wat hier gebeurt, ik ben niet goed genoeg om hier uit te komen, eruit te stappen, etc”.
En in die video zal hij ook laten zien hoe zijn been – via vele (soms schokkende) foto’s – in een paar jaar tijd volledig is genezen. 

Klik HIER om terug te gaan naar het videoalbum

Klik HIER om terug te gaan naar de Ervaringsverhalen