EIERSTOKCYSTE van Inge op de natuurlijke manier hersteld

Verandering (klacht): cyste van 8 x 6 cm op de eierstok

Biologisch conflict: verlies van partner & gevoel van falen in vrouwelijkheid/seksualiteit

“Na 2 jaar een warme relatie gehad te hebben beëindigde mijn partner de relatie. Dat was voor mij een groot verlies. Ik was 40 en vond het erg geen relatie te hebben, ook al was het niet simpel en was hij bijvoorbeeld ontevreden op sexueel vlak. Ik was verdrietig, teleurgesteld en boos. De periode erna leerde ik wel een nieuwe man kennen, maar dat draaide uit op een teleurstelling. Ik was erg negatief over hem en klaagde veel (iets dat niet zo mijn gewoonte was ervoor).

Ongeveer anderhalf jaar erna had ik steeds sterker wordende buikklachten. De klachten waren in het begin het sterkst vlak voor of na stoelgang. Uiteindelijk was het zo erg dat over een drempel rijden met de auto enorm pijnlijk was. Een echo wees op een cyste op de eierstok van 8 x 6 cm. Deze bleek niet kwaadaardig te zijn. Ik besloot deze niet te laten verwijderen, maar wel om via coaching, reiki, bioresonantie, … te kijken of ze kleiner kon worden.

De afspraak met de gyneacoloog was dat als de cyste onder de 3 cm werd, ze kon blijven. Door de coaching kwam ik erachter dat ik moest zorgen voor zelfliefde, vrede te hebben met mijn relationele situatie en mezelf. Vervolgcontroles wezen uit dat ze kleiner werd. Eerst 5 cm, dan inderdaad 3 cm.

Tijdens mijn zwangerschap (op mijn 43ste) bleek de cyste er nog steeds te zijn.

Mensen vallen vaak van hun stoel als ik vertel hoe oud ik ben. Ze vragen me vaak wanneer de tweede eraan komt. Dan zeg ik dat ik nu 47 ben en eentje genoeg is. Ze schatten me steevast 10 jaar jonger…”

Inge Ketels, °18-12-1970, www.bureaustroom.be

 

 

 

 

 

 

NOTE ZINVOLHEID EIERSTOKCYSTE: de bio-logische conflictinhoud van een eierstokverandering (cyste, ontsteking of zelfs kanker) is intens verlies van OF een dierbare, bijvoorbeeld een kind, partner, ouder, geliefde hond, etc. Verlies kan zijn alles zijn wat men als verlies ervaart en men heeft het gevoel niet zonder hem of haar verder te kunnen leven. OF het is een verliesgevoel van vrouwelijkheid: “ik heb gefaald als vrouw, als partner, ik ben niet in staat om een gezin te stichten, ik ben niet meer vrouwelijk genoeg en daardoor lijd ik onder een eigenwaarde inbreuk”. 

Tijdens de conflictactieve fase, wanneer een vrouw hierover stress ervaart en geen oplossing heeft voor haar impact/drama, ontstaat necrose – weefselafname – in de eierstokken. Dit is een fase die niet opgemerkt wordt omdat het zonder pijn of klacht verloopt. Zodra de vrouw in de herstelfase komt oftewel er is weer rust rondom dit thema, zielenrust, zullen de gaten in het weefsel aangevuld worden met (oedeem)vocht en extra cellen: er ontstaat een cyste. In 9 maanden wordt de cyste een extra eierstokje die meer oestrogeen produceert en de vrouw extra vrouwelijk, extra jong en extra vruchtbaar maakt. Dit is de biologische zinvolheid van deze verandering: als de vrouw zichzelf niet vrouwelijk genoeg vindt dan helpt Moeder Natuur haar met extra eierstokweefsel om vrouwelijker te worden, vruchtbaarder zodat zij het verlies sneller kan compenseren.