Borstkanker met lymfe uitzaaiingen – de ervaringen van Renate P.

1. diagnose, het nieuws
Ik wist al een paar jaar dat mijn borst niet was wat het moest zijn. Echter op en aparte manier kon ik de confrontatie nog niet aan. Ik had een kuiltje, een intrekking aan de onderkant. Maar het kon ook best een spier zijn dacht ik zo. Toen ik er aan toe was heb ik een thermografie laten maken. Na twee thermografien binnen drie maanden waar geen activiteit waarneembaar was, heb ik toch een echo laten maken waar toch wel degelijk iets te zien was. Toen via de huisarts mij door laten verwijzen. Eenmaal in het ziekenhuis kwam in in een rollercoaster terecht. Er is daar een punctie en een mammografie gemaakt. De punctie was zeer heftig en pijnlijk. De uitslag was een eerste graads, gecombineerde tumor (lobulaire en ductale borstkanker) welke volgens de chirurg al jaren aanwezig moet zijn geweest. Aangezien de aard en de grote.
2. de behandelingen, opties, wat heb ik laten doen en wat niet?
Ik had de keuze tussen een borstsparende operatie en een mastectomie. Ik heb gekozen, vanwege de grote van mijn borst voor een weefselexpansie ( verwijderen van al het borstweefsel) en met reconstructie van siliconen. Maar ook omdat dan radiotherapie niet nodig zou zijn. Na een paar maanden bedenktijd (zie punt 3) heb ik me laten opereren. Ik heb een expander gekregen. Die zou ik 5 maanden moeten dragen.
De uitslag na de operatie was dat de tumor van een stadium 1 naar een stadium 2 was veranderd met “uitzaaiing naar de poortwachter” die ik had laten weghalen.
Advies: chemo, radiotherapie en hormoontherapie. (De tumor was hormoongevoelig).
3. wat heeft mij geholpen om een beslissing te nemen?
Na mijn eerste onderzoek en uitslag heb ik twee maanden rust genomen. Dit raad ik iedereen aan!! Kom tot rust, ga uit de paniek, heeeel belangrijk. De tumor is geen tijdbom. Je hebt tijd! En ga voelen, wat voelt voor mij goed! Ik heb op aanraden van een vriendin contact gezocht met Eniko van Biologika Nederland. Die heeft mij enorm gerust kunnen stellen en de eerste angst bij me weggenomen. Ze legde mij op een nuchtere manier uit wat er precies gebeurt in je lijf en hoe intelligent je lichaam is en in principe geen fouten maakt. Ook het conflict wat er onder ligt. Je linker of je rechter borst en welk type tumor het is. Dat hij bij mij gecombineerd was klopte precies met wat ik heb meegemaakt in mijn leven.( 15 jaar geleden gescheiden en sindsdien alleen de zorg voor 2 kinderen , eentje met autisme en de andere ADD.) en wist daardoor ook waar ik mee aan de slag moest gaan, en ook wat ik inmiddels al had losgelaten. De tumor was immers niet actief meer.
Wat voor mij een enorme geluk is, is dat ik sinds drie jaar een therapie heb gevolgd die onbewuste conflicten helpt oplossen die energie bij je wegnemen. Voordat ik deze therapie ben gaan doen was ik altijd heel erg moe. Door het oplossen van deze conflicten stijgt je energie en daarmee ook je zelfgenezend vermogen. Deze therapie heet de psychosomatische energetica. Mijn energie was ten tijde van de operatie bijna weer optimaal.
Na mijn operatie heb ik weer contact met Eniko gehad over de uitslag en de “uitzaaiing”. Het feit dat op de thermo destijds niets te zien was wijd ik aan het feit dat de tumor niet actief was. De punctie die ik heb laten maken heeft mijn tumor actiever gemaakt. Dit heb ik gevoeld nadien, door steken en een zeer onrustig gevoel in dat gebied. Dat heeft gemaakt dat dit stadium 2 werd en  mijn lymfen heel hard aan de slag zijn gegaan. Eniko heeft mij heel fijntjes uitgelegd wat lymfen precies doen. En hoe gesloten dit lymfe systeem ook werkt. Dat de cellen nooit naar een ander deel van je lichaam kunnen verhuizen. En ook dat ze nooit overleven in zuurstofrijk bloed. Ook dat elke tumor zijn eigen conflict heeft. Ook dat ik van haar de tip kreeg; vraag aan de chirurg of het lymfekanker cellen zijn of borstkanker cellen in de lymfe! Dit waren borstkanker cellen, wat dus geen nieuw conflict  betekende maar het betekende dat de lymfe (onze rioleringssysteem) de tumorrestjes aan het opruimen was.
Een nabehandeling van chemo en radiotherapie was direct al een groot schrikbeeld voor me. Dit voelde zo onveilig en zo niet goed voor mijn lichaam! Dus mijn intuïtie die al nee zei, daarmee ben ik op onderzoek uitgegaan. Ik heb via Facebook contact gekregen met powervrouwen uit Amerika die mij allerlei onderzoeken en statistieken toestuurden  via ”pubmed” een medische databank waar de nieuwste onderzoeken worden gepubliceerd. Ik kreeg hierdoor bevestiging op vragen waarop mijn intuïtie mij al geantwoord.  Ik kreeg adviezen via de TTAC (the truth about cancer) welke vragen ik moest stellen aan de radiotherapeut, en de oncoloog. Wat mij verbaasde was dat ze zo weinig wisten! Ik heb om statistieken gevraagd. Heel belangrijk: vraag om statistieken! Die helpen je om in te zien hoe weinig toegevoegde waarde deze behandelingen hebben.
4. het resultaat
Ik heb geen nabehandelingen gekozen. Qua eten: ik eet gewoon gezond, weinig vlees en veel groente en geen suiker (!). Ook homeopathische druppels na de operatie ingenomen om mijn lymfen te helpen. Verder nog wat ondersteunende vitamines en mineralen.  Ook heb ik een paar behandelingen van Raymedie gehad om mijn lymfen te ondersteunen en te activeren. Nu na mijn tweede operatie, het implanteren van de siliconen, voel ik mij goed en energiek. Ik heb een bijna onzichtbaar litteken. En mijn geopereerde borst is bijna gelijk aan mijn andere. Hoewel siliconen ook niet de gezondste oplossing is, heeft dit voor mij het meest fijne en vertrouwde gevoel gegeven. Ik heb de siliconen omarmt en mij lichaam heeft het vanaf het begin af aan geaccepteerd en het voelt alsof het bij me hoort.
Ik ben laatst voor controle geweest bij de chirurg. Ze heeft mijn oksels gevoeld (de lymfe) en het voelde allemaal goed. Er zijn geen uitzaaiingen meer! Ik kreeg de uitnodiging om over een half jaar terug te komen voor mammografie en controle. (Van de andere borst). Dit heb ik afgewezen. En heb mezelf ontslagen voor verdere controles.
Over een half jaar laat ik weer een thermografie maken.
Belangrijk is om voor jezelf een toekomstplan te maken. Iets wat je graag wil en naar toe kan werken. Dit geeft een positieve mindset. Over een maand begin ik met de studie psychosomatische energetica in Duitsland. Hiermee hoop ik veel mensen te kunnen helpen. Ook wil ik nog een cursus bij Eniko gaan volgen om nog meer kennis te vergaren over Biologika Nederland en de leer van dr Hamer.  🙂
Liefs,
Renate
Klik HIER om terug te gaan naar de Ervaringsverhalen