Elke ziekte is een briljante oplossing voor een niet op te lossen emotionele schokbeleving, op biologisch niveau. Maar wat betekent het?

Stel, je wordt geconfronteerd met het slecht nieuws dat je kind een ongeluk heeft gehad en in levensgevaar verkeert. Je krijgt de schrik van je leven en je bent overbezorgd over het welzijn van je kind. Logisch. Maar je weet niet zeker of en wanneer jij kind herstelt. Je bent dus net zolang bezorgd en gestresst (emotioneel “van het padje” zeg maar) totdat je kind weer gezond wordt. Omdat wij biologisch zo geprogrammeerd zijn dat ons brein in zulke situaties deze stress als een overlevingsgevaar registreert schakelt hij een tijdelijke overlevingsstrategie in wat jou helpt om je kind sneller en effectiever te laten herstellen…! Maar hoe doet je lichaam dat? Hoe kan jouw lichaam ervoor zorgen dat je kind snel opknapt?
Wat breng jij naar mensen in nood? Wat breng jij met je mee als je op bezoek gaat naar iemand die ziek is? … Ja, precies, iets voedzaams, iets gezonds. En exact hetzelfde zal jouw lichaam ook tijdelijk doen. Iets voedzaams, extra gezonde voeding aanmaken, vanuit je borstklieren. De borstklieren zijn biologisch bedoeld om een nakomeling voeding te kunnen schenken die hem/haar in leven houdt. En “bijzonder” genoeg beschouwt de reguliere geneeskunde deze extra, tijdelijk aangemaakte borstkliercellen (tumor dus) als iets kwaadaardigs, iets dodelijks! Terwijl het juist ontstaan is om de overleving langer te garanderen, het zijn letterlijk voedzamere supercellen.

Kortom: jouw lichaam, jouw biologie helpt jou altijd en biedt een oplossing voor je emotionele schokbelevingen, stressmomenten, impacten. Wat jij tijdelijk niet op kan lossen, lost jouw lichaam het wel op voor je. Hoe briljant en intelligent is ons lijf eigenlijk? Wonderbaarlijk.

En zo heeft elke ziekte, elk orgaan en weefseltype een specifiek onderwerp, thema, conflictoplossing.
Voel je welkom bij Biologika, de Nieuwe Medicina, waar een wereld voor je opengaat over de werkelijke oorzaken en zinvolle doelen van elk ziekteproces, kanker en pijn.