Weleens last van lage rugpijn, klachten aan je schouder of knie? Komen sommige klachten van je bewegingsapparaat vaker terug en begin je het vervelend te vinden…? Verschillende medicijnen, methodes en therapieën al geprobeerd met wisselend resultaat? Lees dan snel verder want wat blijkt…. er bestaat een compleet andere zienswijze over lichaam, pijn en klacht dan de reguliere en de alternatieve kijk! En dat is de zienswijze vanuit onze eigen biologie oftewel vanuit de wijsheid van Moeder Natuur… :-)

Vanuit de perceptie van De Nieuwe Medicina, Biologika, is de pijn aan het bewegingsapparaat te wijten aan de herstelfase van een eigenwaarde-inbreuk conflict. Dit is een zeer interessant type conflict dat zijn biologisch doel dient. Ja, je leest het goed, het is ergens goed voor, het is ergens een oplossing voor!

Wanneer jij je actief in een patroon van eigenwaarde-inbreuk conflictbeleving bevindt, ontvangt jouw lichaam de boodschap “Ik ben niet sterk/slim/goed/waardig genoeg”. Aangezien het lichaam oplossingsgericht is en jou te allen tijde wil helpen om te overleven, is het, wanneer het wordt geconfronteerd met dit conflict, biologisch geprogrammeerd om deze situatie te verhelpen. De manier waarop dit bereikt wordt is met een zogenaamd biologisch ‘renovatieproject’. Maar wat betekent dat precies?

Voor elk moment dat je het gevoel hebt dat je niet goed genoeg bent – oftewel je eigen-waarde een “breuk” oploopt – doet je lichaam dat ene weefselgebied dat betrokken is bij de specifieke vorm van eigenwaarde-inbreuk die je ervaart, letterlijk afslijten.

Stel je voor,
je beleeft een conflict dat je ervaart als “ik voel me zo onrechtvaardig behandeld, ik kan hier geen ‘ja’ op knikken” dan zal jouw lichaam je nek gebied aanpassen en versterken. Heb je het gevoel dat jij niet een goede partner of moeder bent? Dat je die last niet goed kan dragen? Dan zullen je schouders zich aanpassen en versterken zodat jij het wél kan dragen. Voel je je soms een slachtoffer, dat het leven jou niet ondersteunt en voel je je daarom (tijdelijk) minderwaardig? Dan kun je lage rugklachten ervaren. Het lichaam maakt zich op dat gebied sterker om jou weerbaarder te maken voor je uitdagingen. Voel je dat je vaak belemmerd wordt in je vrije ruimte of dat je niet goed kan sporten, bewegen? Dan zul je ook niet verbaasd zijn dat je klachten krijgt aan je knie… want de versterking van je knie zorgt er biologisch voor dat je krachtiger die bewegingen kan zetten.

Het is allemaal logisch en zinvol!

MAAR om ons kraakbeen, onze pezen, onze spieren en botten te kunnen versterken vindt eerst het voorwerk plaats. Oftewel dat specifieke weefselgebied zal eerst in cellen afnemen. Het is een soort erosieproces, verschrompeling van cellen… Dit proces zal doorgaan zolang jij je als minderwaardig, als een verliezer in je eigen kunnen voelt. Bijzonder genoeg doet deze eerste fase geen pijn.

Op het moment dat je eigenwaarde gevoel terug is en het conflict is opgelost, – “ik voel me weer oké, sterk, tevreden” – begint het lichaam het weefsel, dat tijdens het conflict is afgenomen in cellen, te herstellen en opnieuw aan te vullen.

Dit is de HERSTEL Fase! Dit is wanneer het lichaam je meer dan “goed genoeg” maakt door alle betrokken weefsels sterker en robuuster te maken dan vóór het conflict. Het is tijdens de reconstructiefase dat je ongemakkelijke symptomen zal ervaren. Het gebied zal gezwollen en pijnlijk zijn, en je zult moeheid ervaren.

Al deze fases en wanneer wat moet gebeuren is voorgeprogrammeerd en wetmatig! Het lichaam maakt nooit fouten en weet altijd wat te doen voor jouw overleving.

VOORKOM chronische pijn met de juiste inzichten
Het is heel belangrijk dat wij dit proces begrijpen, want tijdens de herstelfase is het mogelijk om verstrikt te raken in een vicieuze cirkel die leidt tot langdurige, of zelfs chronische pijn.

Wanneer je uitgeput bent en pijn hebt, kan het heel gemakkelijk zijn om jezelf telkens “af te waarderen in je eigen kunnen” omdat je niet in staat bent om jouw normale verantwoordelijkheden en verplichtingen ten opzichte van b.v. je gezin en/of baan te vervullen. Je hebt immers pijn en last van een klacht… Voeg daarbij de mededeling van de arts toe “er is niets mis met u, het zit allemaal tussen uw oren” en dit is de perfecte combinatie voor een hardnekkig denkpatroon van zelf-afwaardering, waarmee dit hele gebeuren begonnen is.

LEER de biologische natuurwetten en leef zoveel mogelijk pijnvrij
Wanneer je de 5 biologische natuurwetten – de leer van De Nieuwe Medicina, Biologika – begrijpt is (chronische) pijn niet langer een mysterie! Chronische pijn is een logisch proces wanneer een persoon niet begrijpt waarom hij of zij ernstige en soms slopende pijn ervaart. De pijn is te wijten aan het reconstructieproces dat door een eigenwaarde-inbreuk in gang is gezet en wanneer het lichaam de volledige reconstructie heeft voltooid zal de pijn stoppen.

Wanneer wij werkelijk begrijpen wat onze biologie voor ons doet verdwijnt de angst. Angst voor de pijn, om ziek te worden en opnieuw klachten te krijgen… De Nieuwe Medicina brengt ons bewustwording en begrip. Wanneer wij begrijpen dat ziektes, klachten en pijn Zinvolle Biologische Programma’s zijn, miljoenen jaren in ons geprogrammeerd voor onze overleving. De Nieuwe Medicina begint waar geloof verandert in werkelijke kennis, ervaring en bevrijding.

Als je ook verlangt naar meer inzicht dan is inschrijven voor een van de Biologika Studiemogelijkheden (bv. Training of Masterclass) is één van de beste investeringen die jij voor je gezondheid kunt doen. Leer de basisprincipes van het ontstaan van klachten aan het bewegingsapparaat en zet de eerste stappen naar een bewuster leven, met minder tot geen pijn. Bewustwording leidt ons naar een gezondere en vreedzamere leven.