Een veel voorkomende vraag bij Biologika, de Nieuwe Medicina is: als het ontstaan van ziektes met biologische conflicten te maken heeft hoe kunnen dan kinderen, baby’s ziek worden? Ze beleven toch geen conflicten…?

De antwoorden die wij hierop kunnen geven zijn alleen te begrijpen vanuit de perceptie van de 5 biologische natuurwetten. Vanuit de perceptie dat elk ziekteproces bio-logisch, intelligent en zinvol is, en dat het altijd in het teken staat van overleving. Het doel is om in leven te blijven. Wij, mensen, zijn zo geprogrammeerd dat zolang ons leven nog van de overleving van onze moeder/opvoeder afhangt (tot ongeveer het 10de levensjaar) dan moet ons ‘systeem’ er alles aan doen om onze moeder zo lang mogelijk in leven te houden. En wanneer ze een biologisch conflict beleeft betekent dit dat ze zich in levensgevaar voelde… en dat wil het kind zijn/haar biologie niet want als de moeder doodgaat gaat het kind ook automatisch dood…
Het kind is energetisch één met de moeder/opvoeder tot ongeveer 10 jaar. Met een ziels-wifi-verbinding. De emotionele schokbelevingen, uitspattingen, gevoelens, drama’s, gevoelskantelingen van de moeder worden gedownload in het kind (zonder filter) en via het kind kunnen vele biologische conflicten zich dus openbaren die niet zijn of haar eigen gevoelsbeleving waren. Zo probeert de biologie van het kind de moeder/opvoeder te redden!!! Door haar biologische conflicten letterlijk over te nemen…

En hoe weten we dat het zo werkt? Omdat wanneer een kind ziek is en wij bekijken de gevoelsinhoud van die ene ziekte of klacht bij de moeder en zij herkent zich daarin en lost het op, dan herstelt het kind ‘vanzelf’. En wij hebben niets met het kind gedaan.

In sommige gevallen kan uiteraard ook het kind zelf biologische conflicten beleven. In dat geval zoeken we het conflict in zijn of haar gevoelswereld op…

Hetzelfde hebben wij ook gezien en ervaren met huisdieren. Hun ziektes hebben ook vaak met de biologische conflicten van de baas te maken. Ze willen de baas alleen maar helpen!

Laten we een voorbeeld bekijken uit het echte leven:
een pasgeboren baby wordt binnen een paar maanden na de geboorte gediagnosticeerd met leukemie. Vanuit de natuurwetten weten we dat leukemie altijd een logisch gevolg is van een eerder beleefde eigenwaarde-inbreuk wanneer men zich een verliezer voelt, niet goed genoeg en teleurgesteld is in zijn of haar kunnen. Als de moeder zich tijdens de zwangerschap minder waardevol voelde omdat ze er bijvoorbeeld achterkwam dat haar partner vreemdgegaan is – terwijl ze zwanger was van hem – en ze voelde zich een verliezer, een loser, dan wordt haar eigen beleving direct gedownload in de biologie van het embryo. De bindweefsels (botten, spieren, etc) van het embryo kunnen zich niet optimaal ontwikkelen want tijdens deze fase (conflictactieve fase) nemen cellen af in de bindweefsels. En wanneer de moeder bevallen is en heel blij is met het kind en ze start haar nieuw leven zonder die partner, is haar ziel en gevoelswereld weer rustig en in orde, zij voelt zich weer “meer”waardig, dan start de herstelfase van die bindweefsels op met pijn, ontstekingen en als bijkomend effect leukemie (de samenstelling van het bloed verandert vanwege het afgenomen botweefsel die een rol speelt in de bloed-samenstelling). Het is in dit geval niet de baby zijn of haar eigen biologisch conflict geweest maar die van de moeder.

Zo kunnen we ook bijvoorbeeld de moedervlekken in de huid van de pasgeborene verklaren. Moedervlekken horen bij het biologisch speciaalprogramma van de lederhuid en reageren op aanvalsconflicten, beledigingsconflicten. Als de moeder zich tijdens de zwangerschap beledigd voelde of zelfs aangevallen komen er op die plek van het lichaam van de baby – waar de moeder de aanval heeft geassocieerd – extra verdikkingen die wij later dus moedervlekken noemen. Zo probeert de biologie van het kind de moeder te redden… Want een dikkere, sterkere huid beschermt ons langer en beter tegen die aanvallen…! Het woord verraad het al moeder – vlek: de moeder is bevlekt!
Het lichaam denkt en voelt biologisch en heeft altijd 1 taak: overleving!

Als we dit weten dan wordt de verantwoordelijkheid van moeders/opvoeders extra belangrijk hoe zij hun biologische conflicten beleven, zich er bewust over worden, en ze oplossen en helen. Want dit is wat onze kinderen werkelijk erven, onze biologische overlevingsprogramma’s… en niet de auto of het geld. Deze kennis over de Nieuwe Medicina, Biologika brengt enorme kansen maar ook enorme verantwoordelijkheden met zich mee!

En tenslotte: als een kindje ziek wordt is het NOOIT de SCHULD van de moeder/opvoeder. In de natuur bestaan geen schuldigen, geen slachtoffers en geen daders. Het zijn overlevingsprogramma’s die ons al miljoenen jaren in leven houden. Ziekte is geen fout van de natuur/lichaam maar een overlevingsstrategie, een aanpassingsstrategie om in die moeilijke stresssituatie langer te kunnen overleven. Niets meer en niets minder. Met deze bijzondere kennis kunnen we uit die biologische programmering stappen en de leiding over onze gezondheid – maar ook over de gezondheid van onze kinderen – daadwerkelijk terugkrijgen. Een prachtig cadeau voor de rest van ons leven maar ook van onze nakomelingen! 🙂

“Want het mooiste cadeau dat jij jouw kind kunt geven is het helen van je biologische conflicten”

Enikö heeft over dit bijzonder onderwerp een video gemaakt, heel leerzaam en inzichtenvol. De video kun je HIER bekijken. Veel leerplezier!