Ondersteun jij jouw gemoedsrust of maak je deze situatie onbewust erger…?
– gedachten die niet alleen over het coronavirus gaan –

De oudere leeftijdsgroep is tot een bedreigde groep verklaard. In zo’n algemene formulering kan dat beangstigend zijn, omdat we daaruit kunnen opmaken dat we vanwege onze leeftijd ziek kunnen worden. De meer gedetailleerde informatie die werd verstrekt bij het melden van dodelijke slachtoffers, laat zien dat niet de leeftijd, maar de gezondheid van het individu de echte oorzaak is. Voor een reeds verzwakt lichaam bij verschillende ziekten en een uitgeput zenuwstelsel, kunnen allerlei herstelprocessen gevaarlijker zijn, omdat deze processen zeer energie-intensief zijn.

Stel je voor dat we ons gedragen onder invloed van een basisovertuiging. We geloven bijvoorbeeld in het gezin dat de gezondheid van ons lichaam kwetsbaar is voor externe omstandigheden, bijv. winderig weer, natte kleding, tocht, een grieperige klasgenoot/collega … In dit geval, wanneer de oorzaak van ziektes ronduit onbekend is, weet je niet wat en wanneer het jou treft. Dit wordt ook nog eens versterkt door het feit dat als we ziek worden, de mensen die het zouden moeten weten (artsen, wetenschappers, deskundigen, etc) wanhopig zijn, of wat erger is: ze zijn radeloos.

Als jij bent opgegroeid op een plek met dergelijke overtuigingen, zul je in je omgeving datgene zien wat overeenstemt met je overtuigingen. Je ziet wat je gelooft. In dit geval ben je volledig blootgesteld aan de ziekte of het virus en weet je niet wanneer het je treft! Daar bovenop komt ook nog eens elke vijf minuten de zin, dat als je oud bent je nog meer gevaar loopt. Dit veroorzaakt zeker een staat van stress, een angst, een bedreiging voor de gezondheid, die aanpassingsprocessen in het lichaam aanzet. Bewustzijn vernauwt in een staat van stress en kan alleen details opvangen die voor hem belangrijk zijn. Het vernauwde bewustzijn filtert, pikt die woorden eruit die in een noodsituatie belangrijk zijn. Als een arts in de media zegt dat de slachtoffers van het coronavirus sowieso al verzwakte mensen waren met een of meer ziekten, dan hoort het vernauwde bewustzijn alleen de informatie ‘iemand is opnieuw overleden’. Op deze manier wordt jou eigen angst nog meer vergroot.

Dit proces wordt nog verergerd door het feit dat we niet echt weten hoe het immuunsysteem werkt. Het zou ons beschermen in zulke gevaarlijke situaties, maar hoe? Hoe kunnen we dit specifieke systeem in een bepaalde conditie brengen? Is dat überhaupt mogelijk op de wijze hoe het ons is aangeleerd…? We hebben veel verschillende overtuigingen op dit gebied. In mijn 3-delige Masterclass over Ziektes & Virussen wijs ik erop dat het veranderen van overtuigingen meestal geen snel proces is. Dus ik stel voor dat iedereen handelt volgens zijn huidige overtuigingen om zijn immuunsysteem te versterken, terwijl wij ons ook bewust zijn van andere perspectieven en percepties.

Een eenvoudig standpunt (dat bijna het ultieme is) is dat de DUURZAME gemoedsrust – die wij binnen Biologika vaak ZIELENRUST noemen – de belangrijkste factor is van het gezond functioneren van onze biologie.

Laten we daarom individueel liefdevolle aandacht geven aan onze dierbaren, onze medemensen, zodat hun eventuele angsten kunnen worden verminderd. Laat een ieder in zijn/haar waarde. Zoveel mensen, zoveel overtuigingen, en zoveel realiteiten die daaruit voortkomen. Uiteindelijk zoekt iedereen de realiteit zonder angst.

Hoe dit te doen?
In de 3-delige Masterclass ‘Ziektes & Virussen’ met 6 uur videomateriaal krijg je o.a. veel waardevolle en rustgevende informatie plus vele tips hierover. Het is vanaf nu aan te schaffen én terug te kijken t/m 31 oktober 2020!

Als bonus krijg je er 1 uur extra video bij over de meest gestelde vragen rondom dit coronavirus onderwerp! Het is informatie die jouw kijk op ziektes en virussen voor goed positief zullen veranderen.

Voor meer informatie en aanmelden klik op de banner!