“De enige realiteit is mijn eigen beleving”
En dat is de reden waarom de eerste vraag tijdens een Biologika gesprek is – wanneer wij op zoek gaan naar de gevoelsoorzaken van je ziekte of klacht: wat heb JIJ beleefd? HOE heb JIJ het beleefd? Want dat is het enige wat telt…!

Want Dé realiteit zoals het is is altijd neutraal. Maar hoe jij erop reageert typeert jouw wezen, jouw overtuigingen, percepties, gedachtes en gevoelens (waar dit allemaal vandaag komt laten we nu even in het midden ☺️) en dat is je enige feitelijkheid.
Deze eigen beleving helpt ons vervolgens om dichterbij de oorzaak te komen.
Stel je hebt net te horen gekregen dat jouw partner is vreemdgegaan met je beste vriend(in). Dit feit (the story) is neutraal maar hoe jij hierop reageert bepaalt wat voor soort programma, fysieke of mentale verandering (=ziekte) in je lichaam gaat plaatsvinden.
Stel het raakt je zo vreselijk dat jij het absoluut niet kan verteren, je vindt het een vuile streek dan kun je iets krijgen met je darmen, bv darmontsteking of zelfs darmkanker.
Maar als je dit feit ervaart als: ik ben waardeloos want mijn partner wilt mij niet meer, ik kan mezelf afschrijven, zullen jouw botten sterker worden, jouw versterken met celtoename. Dit noemt de reguliere geneeskunde botkanker.
Stel je reageert met seksuele frustratie want je verlangen om met deze partner verder te gaan wordt niet meer beantwoord gaat het lichaam met baarmoederhalskanker reageren. Of als een man het ervaart wellicht zelfs met hartstilstand: ik ben mijn vrouw kwijt, mijn maatje, mijn liefde…ik kan niet verder zonder haar.
Als dit nieuws bij jou zo binnenkomt dat je gaat twijfelen en dilemma’s hebben of je nog verder kan met deze partner en je kunt maar geen keuze maken gaat het lichaam jou helpen met aambeien.
Heb jij er hier verschrikkelijk aan geërgerd dan kun je snel maagzuur of galpijnen ervaren.

En zo kunnen we dit lijst nog lang aanvullen want er zijn talloze bio-logische antwoordreacties oftewel ziekteprocessen mogelijk op een beleefd impact, emotionele schokbeleving.
Dat is ook de reden waarom wij iemands beleving nooit mogen bagatelliseren! Want dat is zijn of haar enige realiteit en is nooit goed of slecht. Maar zo laat onze biologie ons overleven, dat het lichaam telkens haarfijn aangeeft hoe jij de realiteit hebt beleefd. En die realiteit wordt vervolgens jouw enige waarheid.

Het goede nieuws is ook dat als wij deze programma’s en wetmatigheden door hebben kunnen we stap voor stap leren anders te reageren op de werkelijkheid. Onze percepties en daardoor onze overtuigingen zullen veranderen zodat wij geen slachtoffers maar de creators kunnen worden van ons leven en gezondheid. Dan bepaalt niet meer onze biologie hoe wij reageren maar WIJ!

Voel je welkom in de realiteit van Biologika waar jij een compleet nieuwe beleving mag ervaren over het ontstaan van ziekte, klacht, kanker en pijn!